, ,

Blomkåls gratin

Blomkåls gratin lyder måske lidt old school. Ikke desto mindre var det en af mine favorit retter da jeg var barn. Altså den helt klassiske slags min mor lavede som var opbagt og med skinketern. Denne version er en lidt mere moderne udgave, men den smager skønt og kan både gå som en selvstændig ret eller som tilbehør til et stykke fisk eller kylling.

Blomkål er sundt og dette er en god måde at snige det i ungerne hvis de ikke umiddelbart er vildt begejstrede for det.

Opskrift

50 min inklusiv bagetid4

Det skal du bruge

1 Blomkålshoved

1 bt. hytteost

3 æggeblommer

3 æggehvider

knivspids revet eller stødt muskatnød

salt

peber

200 g revet ost

1 håndfuld rasp

lidt smør

Salat:

100 g babyspinat

1 håndfuld hasselnødder

1 æble

6 spsk olie

2 spsk æbleeddike

1 spsk sennep maille

salt og peber

Sådan gør du

Start med at dele blomkålen i buketter og skyl det. Kog det nu i en vand med salt til det er mørt. Blendes nu til ensartet konsistens.

Bland i en skål hytteostern med 3 æggeblommer, muskatnød, salt og peber. Kom blomkålsmosen ved når den er let afkølet. Rør det godt sammen. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i. Smør et fad med smør og drys med raspen over det hele. Kom massen i fadet og top til sidst med den revne ost og lidt rasp. Bag det hele i ovnen ved 200 grader i ca 40 min. Den sufflere kun let, da hytteosten gør den lidt tungere.

Lav gerne denne salat til:

100 g babyspinat

1 æble

1 håndfuld hasselnødder

olie

æbleeddike

sennep maille

Skyl salaten kom den i en skål med skiver at æble. Rist hasselnødderne på en pande og hak dem og kom dem i. Lav dressingen af olien rørt med æbleeddike, sennep og salt og peber. Kom den over salaten og vend det godt sammen.

Server den med denne gode salat alene eller som tilbehør til kylling eller fisk.