Hasselback kartoffel med oregano, hvidløg og timian
Et levn fra 90érne, men ikke desto mindre et der holder. Den hasselbagte kartoffel er super nem, passer sig selv i ovnen, og går godt både til kylling, bøf og grillmaden.
Opskrift
Det skal du bruge
12 mellemstore kartofler
1/2 dl olivenolie
1/2 håndfuld timian frisk
1/2 håndfuld oregano frisk
2 fed hvidløg
salt
peber
Sådan gør du
Skrub kartoflerne godt og skær riller i dem ca. 2/3 igennem. stil dem i et ildfast fad eller i en bradepande. Kom olivenolien i en skål og rør den sammen med de friske skyllede og hakkede krydderurter som timian og oregano, samt presset hvidløg. Kom olien generøst over kartoflerne og krydder bagefter med rigeligt med salt og peber. Bages i ovnen i ca 45 min ved 180 grader, til de er færdige. Husk lige at stik en kniv i dem og mærk efter om de er møre. Uhm værsgo at spis.