Marokkansk tagine med kylling, hvidtøl og figner
For en del år siden var jeg med en god veninde i Marrakech, helt fantastisk sted, og på sådan en våd dag som idag, drømmer jeg mig væk med denne velduftende og velsmagende Marokkanske tagine, med et strejf af nordisk i form af hvidtøl:-)
Opskrift
Det skal du bruge
600 g kyllinge inderfileter
2 fed hvidløg
2 cm tevet ingefær
1 tsk. stødt ingefær
1 citron skal og saft
2 rødløg
2 spsk. akaciehonning eller anden flydende honning
1 flaske hvidtøl
4 spsk. soya
2,5 dl vand med 1 hønsebouillon terning
10 tørrede figner
3 tsk. ras al hanut krydderi
1 tsk. chuchum eller anden chili pasta
Topping:
1 håndfuld mandler
1/2 dl sesamfrø
5 tørrede figner
4 tomater
1 rødløg
1 glas oliven
1 bdt. koriander
olie
salt
peber
couscous koges efter anvisning på pakken
Sådan gør du
Start med at komme kyllingefileterne i en frostpose med krydderiet ras al hanut. Lad det trække mens du går i gang med resten.
Start med salaten. Skyl tomaterne og skær dem i tynde både og kom dem i en skål. Skræl rødløget og skær det i tynde både og kom ved. Hæld de drænede oliven ved. Skyl og hak korianderne og kom i sammen med olie, salt og peber og rør godt rundt. Stil til side indtil servering.
Skræl rødløg og skær i tynde både. Riv ingefæren, og pres hvidløget. Tag en tagine eller en tykbundet gryde og kom lidt olie i sauter nu løg, hvidløg, ingefær godt. Skub det lidt ud til siden og kom nu kyllingen på. Brun det godt af. Kom nu stødt ingefær, hakkede figner, revet citronskal og saft på sammen med soyaen, honningen, hvidtøllen og bouillonen samt chilipastaen. Rør godt rundt, sæt låg på og stil det i ovnen ved 200 grader i ca. 30 min. Skær figner i tern til topping, hak mandler, og kom mandler, figner og sesamfrø i en skål til topping.
Inden servering smages taginen til med salt og peber.
Kog couscous efter anvisning.
Server den sødlige tagine med couscous og den friske salat.