Saltkarameller
Uhh hvor jeg bare elsker disse karameller. De er nemlig både søde og salte og den kombination er for mig helt genial. Jeg lavede dem også sidste år og forrige år, og jeg tror de kommer til at være på julerepertoiret resten af mine dage.
Prøv dem selv, du bliver muligvis afhængig. Men ellers er de også gode som værtindegave i et lille glas eller pakket ind enkeltvis.
Opskrift
Det skal du bruge
1/4 L piskefløde
125 g rørsukker
65 g glucosesirup
1/2 tsk salt gerne flagesalt eller flot lyserød Himalaya salt som jeg har brugt, ihvertfald en god kvalitet
Sådan gør du
Kom alle ingredienserne i en gryde undtagen salt og kog det igennem i ca 60 minutter. Du skal røre jævnligt i gryden og det er bedst hvis du har en tykbundet en af slagsen. Massen skal være tyk, brun og sej. Det er ret vigtigt at den slipper gryden i bunden når du rører. Jeg har prøvet at løbe tør for tålmodighed og tage den af før tid, hvilket bare resulterer i at den bliver alt for blød, så du må væbne dig med tålmodighed.
Til sidst når den er ved at være klar kommes halvdelen af salten i og røres rundt. Gør et fad på ca 15×15 cm klar foret med bagepapir med en smule neutral olie på. Hæld nu den færdige masse i og drys med det sidste af salten. Lad nu stå på køl ca 4 timer til den har sat sig. Skær den ud i passende bidder og put dem i en dåse eller glas, eller pak dem ind enkeltvis.