Sirupssmåkager
Disse meget nemme småkager smager lidt hen ad Bastogne kiks, som er en småkage jeg er vandt til at få hjemme hos min mor og far. De smager skønt, lidt julet og er perfekte til kaffen eller theen og så kunne min 7-årige sagtens lave dem selv.
Opskrift
Det skal du bruge
1 1/2 dl sirup
50 g rørsukker
100 g smør
1/2 tsk. salt
1 tsk stødt kanel
1/2 tsk. ingefær
1/2 tsk kardemomme
250 g hvedemel
1 1/2 tsk bagepulver
Sådan gør du
Rør sirup, sukker og blødt smør til en ensartet masse på en røremaskine eller håndmikser. Herefter kommes krydderierne, bagepulveret, salt og hvedemelet i og røres til en blød dej. Kom dejen på et stykke madpapir og rul det til en pølse eller firkantet stang. Stil på køl, gerne natten over eller 1 time. Skær dem nu i skiver på ca. 0,5 cm, læg dem på en bageplade og bag i ovnen ved 180 grader i ca. 12 min.
De kan også sagtens laves med det samme, enten kan massen klattes på bagepapir, ellers ruller du det og så skærer du med en kniv dyppet i kogende vand. Eller frys evt. i 30 min før.