Husk server med ristede løg for ekstra crunch, og så bliver ungerne så glade:-)

, ,

Thai wok med hakket kyllingekød, grønne bønner og thaibasilikum

Denne ret er faktisk ret nem, virkelig lækker og så er man da en anelse hensat til varmere himmelstrøg, hvilket virkelig er tiltrængt i disse dage. Uhm og så kan jeg virkelig få sådan en lyst til thaimad, men bliver ofte skuffet over take-away, eller også er det bare dyrt og dumme penge hvis jeg føler jeg selv kan lave det ligeså godt og billigere, og så ved jeg nøjagtigt hvad der er i. Prøv selv, og varier gerne med grøntsagerne.

Opskrift

304

Det skal du bruge

4oo g hk. kyllingekød

250 g grønne bønner

1 rød peberfrugt

1 bdt. thai basilikum

2 fed hvidløg

1 tørret chili

2 spsk. god madras karry

2 kaffirlime blade

sesamolie/arganolie

6 spsk soya

2 spsk fiskesauce

1 spsk. sukker

1/2 liter hønsebouillon

1/2 dåse kokosmælk

salt

peber

ris koges efter anvisning

ristede løg

urter (thai basilikum, koriander m.m.)

evt. lidt hakkede peanuts

Sådan gør du

Start med at komme karrypulver, hvidløgsfed, chili, kaffirlimeblade og olie i en morter og morter det grundigt til en lækker pasta.

Kom nu lidt olie i wokken og steg pastaen godt af. Kom kyllingekødet ved og steg det godt af. Orden de lange grønne bønner, og skyl og skær den røde peberfrugt i tynde strimler. Hæld bønnerne på sammen med peberfrugtstrimlerne og rør rundt. Dernæst kommer du soyasaucen, sukkeret, fiskesaucen og bouillonen på, og til sidst kokosmælken. kog op, og smag til med salt og peber. Tag af varmen og vend thaibasilikum bladene i. Server med kogte ris, ristede løg, ekstra urter og måske lidt hakkede nødder, gerne peanuts.