Thai wok med hakket kyllingekød, grønne bønner og thaibasilikum
Denne ret er faktisk ret nem, virkelig lækker og så er man da en anelse hensat til varmere himmelstrøg, hvilket virkelig er tiltrængt i disse dage. Uhm og så kan jeg virkelig få sådan en lyst til thaimad, men bliver ofte skuffet over take-away, eller også er det bare dyrt og dumme penge hvis jeg føler jeg selv kan lave det ligeså godt og billigere, og så ved jeg nøjagtigt hvad der er i. Prøv selv, og varier gerne med grøntsagerne.
Opskrift
Det skal du bruge
4oo g hk. kyllingekød
250 g grønne bønner
1 rød peberfrugt
1 bdt. thai basilikum
2 fed hvidløg
1 tørret chili
2 spsk. god madras karry
2 kaffirlime blade
sesamolie/arganolie
6 spsk soya
2 spsk fiskesauce
1 spsk. sukker
1/2 liter hønsebouillon
1/2 dåse kokosmælk
salt
peber
ris koges efter anvisning
ristede løg
urter (thai basilikum, koriander m.m.)
evt. lidt hakkede peanuts
Sådan gør du
Start med at komme karrypulver, hvidløgsfed, chili, kaffirlimeblade og olie i en morter og morter det grundigt til en lækker pasta.
Kom nu lidt olie i wokken og steg pastaen godt af. Kom kyllingekødet ved og steg det godt af. Orden de lange grønne bønner, og skyl og skær den røde peberfrugt i tynde strimler. Hæld bønnerne på sammen med peberfrugtstrimlerne og rør rundt. Dernæst kommer du soyasaucen, sukkeret, fiskesaucen og bouillonen på, og til sidst kokosmælken. kog op, og smag til med salt og peber. Tag af varmen og vend thaibasilikum bladene i. Server med kogte ris, ristede løg, ekstra urter og måske lidt hakkede nødder, gerne peanuts.