Valnøddekranse
Jeg skulle egentlig have bagt vaniliekranse, men da jeg opdagede at jeg hverken havde vaniliestang eller mandler blev det til disse lækre sprøde valnøddekranse istedet. Uhm det gjorde vist slet ikke noget for de er super lækre og helt klart et godt alternativ.
Opskrift
Det skal du bruge
200 g blødt smør
1 tsk. vaniliepulver
180 g rørsukker
1 æg
220 g hvedemel
75 g blendede valnødder
4 spsk. valnøddeolie, kan udelades.
revet skal af 1/2 citron
Sådan gør du
Kom det bløde smør, sukker og vaniliepulver i en røremaskine og rør til en ensartet masse. Eller røres med håndmixer. Mix nu ægget i.
Blend valnødderne og kom valnøddemel og hvedemel i dejen under omrøring. Til sidst tilsættes den revne citronskal og valnøddeolien.
Dejen kommes i en sprøjtepose med passende tyl. Jeg havde en lidt for lille en, så derfor var de svære at sprøjte ud. Ja se selv kønne er de ikke, men de smager godt:-)
Alternativt kommes dejen i en frysepose og der klippes hul i hjørnet. Sprøjt nu op i kranse og bag i ovnen ved 180 grader i ca 10-12 min.