5 slags konfekt
Så er det den tid på året igen hvor der skal smovses konfekt og andre søde sager. Jeg glæder mig. I år har jeg netop lavet mit bud på 5 lækre og nemme slags konfekt.
Den klassiske: med Marcipan og nougat i en rulle med mørk chokolade overtræk, pyntet med valnødder.
Den børnevenlige: med smeltet mørk chokolade lavet som brud toppet med sukker sølv kugler og knuste pebermyntestokke.
Min favorit: marcipan æltet med nougatine overtrukket med mørk chokolade og guldstøv.
Den salte: marcipan rulle med en kerne af saltkaramel overtrukket med mørk chokolade og pyntet med hvid chokolade og drysset med himalaya salt.
Den med lakridsen: marcipan æltet med lakridssirup fra Johan Bülov overtrukket med hvid chokolade og drysset med lakrids pulver.
Opskrift
Det skal du bruge
2 x marcipan af 375 g
1 nougat af 200 g
1 pose hvid chokolade knapper af 100 g
2 poser mørke chokolade knapper af 200 g
4 spsk. lakridssirup(jeg brugte Johan Bülovs)
2 spsk. lakridspulver (jeg brugte Johan Bülovs)
4 pebermynte stokke
2 spsk. sølv sukker kugler
1 bøtte med guldstøv
2 håndfuld nødder(jeg brugte mandler og cashew)
100 g sukker
citronskal af 1/2 citron samt 1 spsk. saft
100 g af massen inden den er alt for hård af disse Saltkarameller
en knivspids himalaya salt
Sådan gør du
Start med at dele marcipanen op til Den klassiske, Den med lakridsen, Den salte og Min favorit.
Til den med nougaten skæres lange tynde skiver af marcipanen og lange tynde skiver af nougaten som lægges på marcipanen og så rulles marcipanen rundt omkring. Sættes til side klar til overtræk.
Til den med saltkaramellen skæres ligeledes lange tynde skiver af marcipanen. Saltkaramellen skal være kold og blød og så skæres en lang strimmel som ligeledes kommes på det lange stykke marcipan og et stykke ovenpå som så trykkes ned omkring så den bliver sådan halvmåneformet set fra enden af. Nu skal disse sættes til side og er allerede klar til overtræk.
Nu laves nougatinen. Kom sukkeret på en pande og varm det forsigtigt op til en karamel, kom nødderne på og lad det bruse, vend det rund og kom så den revne citronskal på. Hæld massen ud på et stykke bagepapir og lad det køle af. Når det er helt afkølet hakkes det fint i en minihakker eller lignende. Nu æltes nougatinen ind i marcipanen sammen med 1 spsk. citronsaft. Prøv med lidt af gangen og når massener godt fyldt med den lækre nougatine, så gemmes resten evt. i et glas. Det kan du bruge som drys på is, lagkager eller i en trifli.
Massen trilles til små kugler og stilles til side klar til overtræk.
Den sidste klump marcipan æltes nu med lakridssiruppen og trilles ligeledes til kugler. Disse sættes også til side klar til overtræk.
Nu smeltes den hvide chokolade forsigtigt som anvisning på pakken, husk den må ik få for høj varme, ej heller komme i kontakt med vand eller lignende.
Den mørke chokolade smeltes ligeledes som anvisning på pakken.
Nu overtrækkes de forskellige slags konfekt med de respektive chokolader. og pyntes som beskrevet tidligere, eller som du kan se på billedet, eller måske bare som du lyster.
Resten af den mørke chokolade hældes ud i en form beklædt med bagepapir. Herpå kommes sukker sølvkuglerne og de knuste pebermyntestokke.
Hvis du stadig har rester af overtrækschokoladen, så lav evt dit eget eksperimenterende brud med f.eks. nødder, tranebær eller andet.
Nu er det bare at vente til chokoladen har sat sig og så er de klar til at nyde sammen med familie og venner.