prøv dig frem med dine favorit toppings.

, ,

chili con carne

Når snuden er kold og snuen lurer, så er det skønt at sætte tænderne i denne varmende og lækre chili con carne med chokolade, og for at få ekstra vitaminer i denne tid, toppede jeg den med grønkål. Uhm den smagte skønt.

Opskrift

30 min4

Det skal du bruge

400 g hk. oksekød

3 gulerødder

2 løg

1 peberfrugt

3 fed hvidløg

2 hønsebouillonterninger

2 tsk. spidskommen

1 tsk. koriander

1-2 tsk. chuchum chili eller anden chili

1 tsk. paprika

25 g mørk chokolade

1 ds. hk. tomater

1 ds. chili beans

salt og peber

Tilbehør:

ris (koges efter anvisningen)

grønkål fintsnittet

avokado stykker eller guacemole

majs

yougurth eller creme fraiche

peberfrugter i tern

evt, brød

Sådan gør du

Varm en tykbundet gryde med olie, kom kødet på og sauter godt til det har fået farve. Hak gulerødder, løg,hvidløg,peberfrugt i en minihakker eller andet og kom det ned til kødet. Sauteres godt. Kom derefter alle krydderierne på samt chuchum pastaen og bouillonterningerne.Steg det godt igennem.

Kom nu de hakkede tomater og chilibeansne i og rør godt rundt. Til sidst kommes chokoladen i og der smages til med salt og peber. Hvis der ikke er børn i familien kan du sagtens skrue op for chilistyrken og komme enten mere chuchum i eller friske chilier. Jeg har altid noget ekstra til dem der ønske det.

Server med det tilbehør du har lyst til eller lige har.