Husk at brug dine rester i din dej, det er næsten kun fantasien der sætter grænser.

, ,

Boller bagt med blå birkes

Ahhh duften af blå birkes, helt speciel dejlig duft af hjemmebagte boller. Rigtig gode efter en lang dag i skolen, mine børn elsker dem ihvertfald. Det vigtigste er at bruge de ingredienser du har, for at minimere dit madspild, så i disse brugte jeg havregrødsresten fra morgenmaden, det kunne også have været en anden grødrest, eller måske ris, quinoa eller andet fra aftensmaden dagen før.

Opskrift

30 min

Det skal du bruge

15 g gær

3 dl vand

havregrødsrest fra morgenmaden

100 g quinoamel

100g fuldkornshvedemel

håndfuld sesamfrø

håndfuld knækkede hvedekerner

1 spsk salt

2 spsk blå birkes

2 spsk olie

100 g hvedemel eller til dejen føles rar

Sådan gør du

Kom 3 dl lunkent vand i en skål, udrør gæren heri. Rør din grødrest i, og kom så de resterende ingredienser i dejen. røres til den føles rar, ikke for tør, men heller ikke for våd:-) gem 1 spsk blå birkes til at drysse på bollerne. Stil dejen overdækket med et viskestykke i minimum 1 time, gerne 2-3 timer eller hvis du laver den om morgnen inden du tager på arbejde, så til du kommer hjem om eftermiddagen.

Klat bollerne op på en bageplade og drys med birkes. Bages ved 230 grader i ca 15 min. Nydes med tandsmør eller hvad du ellers godt kan lide.