Brug resten af grødottoen til grødklatkager næste dag.

, ,

Grødotto med sesamstegt kylling og marineret kålsalat

Januar er stadig over os, og det kræver sin mand at komme igennem grå og kolde dage, med lidt lys og ingen farver. Comfort food redder ofte min dag og med kål på siden, så går det nok. Ja jeg ved det godt jeg bruger meget kål, men det gør jeg fordi, det er årstiden for det, smager skønt, er super sundt, billigt og nemt.

Nå men det var det med den komfort food, igår havde jeg en rest risengrødsris, og tro mig jeg er lidt træt af risengrød, men til gengæld elsker jeg risotto. Så jeg besluttede mig for at lave en risotto af risengrødsris, som jeg så tænkte blev til grødotto. Den smagte skønt og cremet og fungerede fint med de sesamstegte kyllingestykker og den marinerede kålsalat.

Opskrift

454

Det skal du bruge

600 g kyllinge inderfilet

2 spsk. soya

2 spsk. olie

3 spsk. sesamfrø

250 g risengrødsris

1 citron saft og skal

150 g bacon i tern

2 fed hvidløg

1 løg

150 g revet parmesan ost

50 g smør

hønsebouillon mellem 1,5-2 liter afhængig af ris, men spæd til lidt af gangen

salt

peber

1 skål fuld forskellig slags kål (jeg brugte spidskål, grønkål og skiver af broccoli)

1 håndfuld pecan nødder

3 spsk. æbleeddike

4 spsk. olivenolie

salt

peber

Sådan gør du

Start med at vende kyllingen med soya, olie og sesamfrø, kom dem i et fad og steg dem i ovnen ved 200 grader i ca 20 min.

Hak løg og hvidløg fint og sauter i olie, kom baconen på og steg det godt til fedtet er væk. Kom nu risene på og sauter til de er glansfyldte. Pres citronsaften i og riv skallen ned i. Kom nu lidt af hønsebouillonen på og rør godt rundt, lad simre under svag varme og omrøring i ca 30-40 min alt afhængig af ris. Smag på dem undervejs. Og kom løbende bouillon ved. Konsistensen skal være blød og cremet. Til sidst smages til med salt, peber og revet parmesan ost.

Skær kålen i strimler/skiver og mariner med æbleeddiken og olie samt salt og peber. Drys med hakkede pecannødder.

Server det hele sammen.

Hvis du har risotto tilover kan du gemme det og lave stegte risotto kager næste dag. Bare vend massen med 1-2 æg og klat dem op på en pande og steg dem sprøde.