Kimchee kan pifte din mad op på en lækker, spicy og sund måde.

, ,

Kimchee med nordisk touch

Fermentering og syltede ting er rimelig meget oppe i tiden, og det kan jeg godt forstå det smager jo mega dejligt og kan næsten bruges til alt. I tidernes morgen arbejdede jeg på Sticks & Sushi og der lavede jeg rigelige mængder af kimchee, den japanske form for pickles. I dag fik jeg sådan en træng til dette, og lavede min egen version som er med et nordisk touch og som er spiseklar samme aften, men kun bliver bedre med dagene.

Opskrift

30 min4

Det skal du bruge

1 spidskål

1 agurk

1 bdt radisser

6 gulerødder

1 citron skal og saft

2 fed hvidløg presset

2 spsk chilipasta/sauce af den du har….gerne Chuchum fra IRMA eller den klassiske der er på asiatiske restauranter

3 spsk salt

Sådan gør du

Alle grøntsagerne skylles og tørres. Kåles snittes groft, agurken i halve skiver, radisserne i skiver, gulerødderne rives og det hele kommes i en stor skål. salten drysses henover og det hele vendes rundt og trækker 10 min. Herefter smages der om der skal mere salt i.

Henover blandingen rives citronskal og citronen presses over. Derefter presses de 2 fed hvidløg og chilipastaen/saucen kommes i. Tag handsker eller en plastikpose på hænderne og nu skal det hele krammes rigtig godt:-) bliv ved indtil det begynder at falde lidt sammen og afgive saft. Skold et patentglas og hæld blandingen heri. Sørg for at det er presset godt sammen og at der er lidt luft foroven. Stil det på køkkenbordet natten over, eller op til 3 dage, og derefter i køleskabet. Du kan allerede bruge det samme dag det smager fortrinligt:-) prøv det i wraps, til din røræg eller oven på ris, eller som smagsgiver i klar asiatisk suppe. Pas på for det forsvinder hurtigt.