Basisvarer i mit køkken
For at madlavningen herhjemme skal fungerer i en travl hverdag med 3 børn med fritidsaktiviteter og masser af gøremål og en mand der arbejder meget, så skal basisvare lageret gerne være i orden for at der stort set altid hurtigt og nemt kan produceres god, nem og velsmagende mad.
Her er min liste, men den er jo ikke endegyldig, da jeg jo også ændrer mit repertoire og madlavningsvaner indimellem, men dette er mit udgangspunkt.
Det kan måske virke som utrolig mange basisvarer, men hvis man først har det i hus, er det bare løbende at supplere og holde det ved lige. Bliv inspireret til din egen basisvareliste og kom godt igang med madlavningen hvis du ikke allerede er igang.
I Køkkenskabene:
Hvedemel god økologisk gerne ølands
Anden form for mel, kunne være spelt eller grahams, eller rug
Havregryn
Kokosmel
Ris, gerne både grødris, hvide og brune ris
Bulgur
Quinoa gerne flere varianter
Perlebyg/spelt
Linser gerne de røde
Sukker, gerne rørsukker og flormelis
Salt, urtesalt og himalayasalt
Sesamfrø
Græskarkerner eller solsikkekerner
Chiafrø
Pasta, både spaghetti og penne og lasagneplader gerne fuldkorn
Nudler gerne forskellige slags og gerne fuldkorn
Tortillas de bløde madpandekager gerne fuldkorn
Pitabrød ja dem man køber….til de dage det skal være ekstra nemt og hurtigt, men gerne fuldkorn.
Nødder, mandler er et must, men ellers valnødder, pecannødder, hasselnødder.
Hønsebouillon
Bagepulver
Vaniliepulver ikke sukker
Krydderier: paprika, røget paprika, cayennepeber, karry, spidskommen, kardemomme, kanel, garam marsala, stødt koriander, stødt ingefær, stødt nellike, muskat, chiliflager/pulver, stødt fennikel, oregano, timian, rosmarin, estragon, lakridspulver, gurkemeje, hele laurbærblade, peberkorn til din kværn
Kakaopulver
Rosiner
Tranebær og anden tørret frugt
Honning både akacie honning og en anden du godt kan lide
Olivenolie og gerne en anden olie mere
Rapsolie
Sesamolie
Æbleeddike
Balsamico eddike gerne en rigtig go en
Kokosmælk
Hk. tomater
Kikærter/hvide bønner på dåse
Tun på dåse en god variant
Makrel i tomat på dåse(et must i en børnefamilie:-))
Torkerogn på dåse(også et must, stegt til et hurtigt måltid)
Kapers
Oliven
Sennep, gerne både en stærk og den fra Maille med honning.
Mayonaise, en ægte en i god kvalitet.
Soyasauce
Fiskesauce
Østersauce
Chilisauce gerne både en stærk og en sød
Ketchup
Engelsk sauce
Gastrik
Soltørrede tomater
I fryseren:
Dine dejlige rester
Ærter
Spinat
Frugt og bær evt. overflod fra haven
Et godt stykke kød/fisk/fjerkræ
Evt. rester af brød eller kager
Frugtkompot hjemmelavet, så har du altid til en lagkage eller trifli
I køleskabet:
Æg
Smør den ægte vare
Syrnet mælkeprodukt, jeg har altid A38
Parmesan
Gær
Hvidløg
Løg
Agurk
Peberfrugt
Gulerødder
Kartofler
Kål, gerne spidskål, hvidkål, grønkål, rødkål alt efter sæson
Marmelade/syltetøj gerne hjemmelavet
Syltede rødbeder og drueagurker
Pesto gerne både en grøn og en rød
Karrypasta
Tahin
Peanutbutter
Citroner
Årstidens frugt og grønt
Altid vin, champagne eller øl på køl til uventede gæster:-)