Prøv din egen version. Det kan næsten ik gå galt bare du tilbereder til de er møre.

, ,

Vintergryde med svinekæber i æblemost og juleøl

Denne simregryde er perfekt hvis du har levn fra julen tilbage i form af juleøl. Her har jeg lavet en dejlig mør gang svinekæber i æblemost og juleøl serveret med bagte selleri, vintersalat(den nemme købte version) og en rest perlebyg jeg havde. Det kunne også have været en grov mos, ris, eller kartofler.

Måske en ide til weekenden:-)

Opskrift

2 timer4

Det skal du bruge

8 stk. svinekæber afpudsede

2 løg

2 fed hvidløg

1 gulerød

1 æble

lidt selleri

2 spsk. æbleeddike

2 dl æblemost

2 stk. hønsebouillonterninger

1 juleøl

1/2 tsk stødt fennikelfrø

salt

peber

3 gulerødder i bidder

1/2 hoved knoldselleri

vintersalat (købt i kvikly)

perlebyg rest eller andet.

Sådan gør du

Kom olie i en tykbundet gryde og giv svinekæberne godt med farve. Orden grøntsagerne groft og kom dem ved, sauter godt. Kom det stødte fennikelfrø på. Kom dernæst æbleeddiken ved og herefter æblemosten og juleøllen sammen med bouillonterningerne opløst i ca 2 dl vand. Rør godt rundt, kom låg på og lad simre i 1,5-2 timer under opsyn(væsken må ik forsvinde). Klargør 3 gulerødder i små bidder.

Skræl knoldselleriet og skær i stykker af ca 1 cm høje og 5×5 cm. kom dem i et fad og krydrer godt med olie, salt og peber og bag dem i ovnen ved 230 grader i ca 30 min.

Vend vintersalaten i en skål med olie salt og peber.

Når simreretten er færdig tages svinekæberne op og væsken blendes og smages til med salt og peber. Kæberne kommes tilbage i og gulerødderne i bidder kommes i og koges i ca 5 min til de er let møre. Server med vintersalaten og perlebyg samt de bagte selleri.