Prøv at minimere dit madspild og brug det du har.

, ,

kartoffelsuppe med rester fra køleskabet og masser af hvidløg

Uhh en god start på Januar. Køleskabet er halvtomt, pengepungen ligeså og kalorierne har sat sig på sidebenene og næsen løber. En Suppe der næsten kurerer det hele er denne suppe på basis af kartofler og så ellers alt godt jeg havde i grøntskuffen og 5 fed hvidløg. Prøv med dine egne rester.

Opskrift

304

Det skal du bruge

8 kartofler

1 gulerod

6 persillerødder

2 løg

5 fed hvidløg

1 pore

1 æble

saft af 1/2 citron

2 hønsebouillonterninger

1 tsk. karry

salt

peber

1 håndfuld persille og basilikum som stod og svajede

1 pk. bacon i tern

2 liter vand

Sådan gør du

Start med at ordne alle grøntsagerne. Kom olie i en gryde og kom karry på. Kom nu grøntsagerne i og sauter godt. Vandet kommes på sammen med bouillon terningerne. Kog det hele mørt og blend til sidst suppen sammen med den håndfuld krydderurter du måske har. Smag til med citronsaft, salt og peber og varm den igennem.

Steg baconen sprød og server suppen med bacon og evt ristet brødrest.