Du kan også undvære burgerbollen og så har du stadig en lækker ret.

, ,

Burger med kyllingefarsbøf, syltet rødkål og sennepsmayo

Burger er stort set altid et hit. Denne variation er super skøn, saftig, og en smule julet. Tænker den godt kunne gå hen og blive vanedannende.

Opskrift

304

Det skal du bruge

8 burgerboller

ristede løg

2 store håndfulde skyllet og snittet grønkål

1 æble

olie

citronsaft

salt

2 dl god mayonaise

2 spsk. sennep (bruger stort set altid Maille med honning)

1 spsk soya

2 spsk. ristet sesamfrø

1/6 rødkål

2,5 dl æbleeddike

5 spsk. rørsukker

6 peberkorn

1/4 tsk. fennikel frø

1 stjerneanis

1 tsk. salt

400 g hk. kyllingekød

2 æg

1 spsk. salt

1 tsk. tahin(kan udelades)

1 tsk peanutbutter(kan udelades)

2 spsk. sesamfrø

2 spsk. chiafrø

Sådan gør du

Start med at lave den syltede rødkål. Snit rødkålen og kom den i et patentglas, drys med salt. Kom æbleeddike, ukker, peberkorn, fennikelfrø og stjerneanis i en gryde og kog op og igennem til sukkeret er opløst. Hæld blandingen over rødkålen og stil på køl til brug.

Rør farsen. Kom det hakkede kyllinge kød i en skål med salt og rør det sejt. Tilsæt derefter chiafrø, sesamfrø, peanutbutter og tahin og rør det godt sammen. Kom nu æggene i og rør til en fast ensartet fars. Stil på køl til du skal stege bøfferne.

Sennepsmayoen røres sammen. Kom mayonaise og sennepppen i en skål, rist sesamfrøene og kom dem i sammen med. Tilsæt soyaen og rør den godt sammen. Smag evt til med salt og citronsaft.

Kom den skyllede og fintsnittede grønkål i en skål, tag et æble og skær i tynde både og kom i. hæld olie, salt og citronsaft på.

Form nu bøffer af farsen, steges ved høj varme gyldne på hver side. Bag færdig i ovnen ved 180 grader i ca 15 min. Varm burgerbollerne og server det hele sammen på bordet så alle selv kan samle deres burger. Jeg har altid lidt ekstra børnevenligt tilbehør såsom agurkeskiver og peberfrugt i ringe.