for en sundere udgave erstat da evt. pastaen med fintsnittet spidskål.

, ,

Italienske kødboller med tomat/peberfrugt sauce og pasta

Jeg elsker pasta, selvom jeg godt ved jeg nok ikke skal spise i kilovis af det, også selvom jeg vælger fuldkorns modellen. Disse kødboller med tomat/peberfrugt sauce og pasta smager skønt, og er nemme at lave i en stor portion, til mange dage, til venner, eller til fryseren og så gør det ikke noget at man så næsten føler sig hensat til Italien.

Opskrift

604

Det skal du bruge

tomatsauce:

2 røde peberfrugter

3 gulerødder

1 løg

2 fed hvidløg

1 håndfuld oregano og timian fra haven(brug det du lige har)

2 boillon terninger i 1 dl vand

1 ds hakkede tomater

chilipasta efter smag….jeg bruger gerne chuchum fra IRMA

salt og peber

1 skvæt fløde til lige at runde smagen af….det er smag og behag behøves ikke

Kødboller

250 g hk kalv og flæsk

1 løg

1 hvidløg

revet skal af 1 citron

3 blade frisk salvie

1 gulerød

2 spsk. havregryn

1 håndfuld mandler

1 håndfuld chiafrø

2 æg

500 g pasta efter eget valg

grønt til topping, jeg valgte et miks af persille og løvstikke fra haven

parmesan ost

salt og peber

Sådan gør du

Start med at skylle og skære alle grøntsagerne og urter til saucen. Kom det i en gryde med noget olie og sauter under svag varme til det hele er godt mørt.

Kom derefter bouillonen, de hakkede tomater og chilapasta i og lad det simre i ca 30 min. Blend det hele og smag til med fløde, salt og peber og evt. mere chilipasta, lad det simre 5 min.

Kom det hakkede kød i en skål med 1 spsk salt og rør det sejt. Blend alle de øvrige ingredienser pånær æggene og som det i farsen, tilsæt æggene og rør det godt sammen kom peber i. lad hvile 20 min. Form dem derefter til små kugler og læg dem på en bradepande og bag dem i ovnen ved 210 grader i ca. 20 min.

Kog pastaen.

Server det hele med de hakkede krydderurter og godt med parmesan.