Pærekage med marcipan
Jeg har aldrig været rigtig god til at bage. Jeg har muligvis været mere interesseret i “rigtig” mad. Men igår kastede jeg mig ud i denne sag, og det resulterede simpelthen i en rigtig lækker svampet kage. Og så kan du bruge nogle af de pære du måske har til overs i haven eller du bare har købt for mange og ingen rigtig gider spise. Serverede den for min kusine og hendes mand og ja lad mig bare sige det, den forsvandt umådelig hurtigt.
Opskrift
Det skal du bruge
100 g sukker
100 g marcipan
1 tsk. vaniliepulver
2 æg
50 g blødt smør
1/2 dl olie…gerne en nøddeolie. Jeg brugte arganolie,men ellers prøv valnøddeolie, rapsolie eller hvad du har.
1 tsk. bagepulver
1/4 tsk salt
90 g speltmel
1 stor pære eller 2 små
evt. pecannødder til pynt
Sådan gør du
Pisk sukker, vaniliepulver og æg luftigt. Riv herefter marcipanen i og tilsæt det bløde smør og olie. Pisk det godt sammen. Til sidst piskes mel,salt og bagepulver i dejen.
Smør en rund springform på ca 20 cm i diameter med olie og hæld dejen heri. Skræl pæren og skær i tynde både. pres dem ned i dejen hele vejen rundt og pynt evt. til sidst med halve pecannødder.
Stilles i midten af ovnen og bages i ca 40 min ved 175 grader. Men hold gerne øje med den.