Thaioksekød i kålblade
Blev inspireret til denne ret da i vi var til en fabelagtig barnedåb og fik noget lignende bare som små fingerfoods. Det smager himmelsk og er nemt og hurtigt. Husk du kan selv freestyle med din topping alt efter hvad du har eller kan li. Og nudler til ungerne fungerer fint som i kan se:-)
Opskrift
Det skal du bruge
1 spidskålshoved grønt eller rødt
400 g hk oksekød
1 løg
2 fed hvidløg
1 citron eller lime revet skal
1 peberfrugt
3 gulerødder
1 håndfuld mandler
2 spsk. chilipasta
1 spsk. fiskesauce
4 spsk soya
sesamolie til at stege i.
salt og peber
topping
1 bdt. forårsløg
2 håndfulde peanuts
1/2 dl sesamfrø
1/2 dl kokosmel
1/2 dl ristede løg(børnene elsker det og det samme gør de voksne:-))
1 bdt. koriander
evt. 1 pakke nudler til ungerne
Sådan gør du
Del bladene af spidskålet og skyl dem grundigt, tør dem og kom den i en skål. Kom sesamolie i en gryde og varm op, tilsæt chilipastaen og rør rundt. kom kødet i og svits det godt af så det er brunt på alle sider. Kom den revne citronskal i. Kom de resterende ingredienser i en hakker og hak det helt fint. kommes i gryden og svitses sammen med kødes. smages til med salt og peber eller hvad du lige syntes der mangler mere af.
De forskellige toppings klargøres og kommes i små skåle på bordet.
Hvis du har børn eller bare mangler noget fylde kan du koge nogle nudler som tilbehør.
Nydes med en kold thai øl og gerne med fingrene