Masser af grøn topping for sundere udgave

, ,

tarteletter

Tarteletter er skønt, basta bum. Denne variant er ikke så fed og du kan evt. skifte grøntsagerne ud med dine ynglings grøntsager. Mine børn, selv ham på 2 år råber altid helt begejstret højt tarteletter tarteletter når det er det der er på menuen. Så kan det godt være det kun er selve tarteletten der ryger ned sammen med lidt gnavegrønt men skidt pyt. Mellemste barnet mener at det skal spises med meget forskelligt bestik….se gallery:-)

Opskrift

354

Det skal du bruge

20 stk tarteletter eller hvormange i regner med at spise

1 kylling

2 gulerødder

2,5 dl ærter

1/2 blomkåls hoved

2 hønse bouillon terninger øko

1 citron saft og skal

2 dl mælk

25 g smør

mel

1 spsk. sennep Maille med honning

1 knivspids stødt muskatnød

salt

peber

Topping:

persille

ærteskud

radiser

Sådan gør du

Start med at kogle kyllingen godt mør i bouillonvand. Hvis du ik orker en hel kylling kan du sagtens bare gøre det med et par kyllinge bryster eller andet.

Afkøl let og pil den helt.

Sigt fonden og kom den i kog. Snit gulerødder i tern og kog møre heri og tag op. kom ærterne ned og op så de lige får et opkog. Skyl og del blomkålen i buketter og kog til de er møre og tag op. Tag en gryde og smelt smørret heri. drys melet på og pisk til det bliver en jævn masse, kom senneppen ved, og kom så mælken på og kog godt igennem. Spæd op med fonden til rette mængde og konsistens, smag til med muskatnød, salt peber og citronsaft og skal. Hvis den bliver for tynd, jævn da med lidt jævner. Kom kyllingen, og grøntsagerne i og lun igennem mens du varmer tarteletterne i ovnen ved 180 grader i 5 min. Server med de skyllede og hakkede toppings.