, ,

cicchetti-et besøg værd

En veninde jeg ikke havde set i lang tid, foreslog vi skulle mødes dette sted. Havde godt hørt navnet, men vidste ikke hvor det lå eller helt hvad det var. Jeg har boet på indre Nørrebro i mange år, og glædede mig til at komme derind. Jeg elsker simpelthen at komme tilbage til mit Hood:-) Og hver gang bliver jeg lige overrasket over hvor mange tiltag der springer frem hele tiden. På strækningen fra bilen og til Cicchetti, så jeg bl.a. Falafel Factory, Hooked-skaldyrs restaurant og take away, og fætter fætter- en toast bar. Helt klart alle steder jeg må prøve en dag.

Nå men tilbage til cicchetti. En lille restaurant midt på Nørrebrogade med plads til ca 28 gæster. Mørkeblå er brugt til at skabe en huleagtig og meget hyggelig stemning. Og her emmer af noget der ikke er klassisk dansk og nordisk. Ikke at der er noget galt med det, men man fornemmer at vi er i de sydligere himmelstrøg.

Vi sad ved vinduet og kunne kigge ud på livet der leves på Nørrebrogade, hvilket i sig selv er herligt. Menukortet er med disse små tapas agtige retter, og starter fra 35 kr. stk. Det kan være lidt svært at vælge, da det hele lyder lækkert, men vi startede med lidt og kom mere på efterhånden, hvilket fungerede fint.

Brød blev serveret med dejlig olivenolie til at dyppe i.

Vi startede ud med friteret zucchiniblomst med hvidløgs mayo, enkelt, lækkert og velsmagende.

De små retter kom ind efterhånden som de var klar, dejlig uformelt og hyggeligt. Jeg drak et glas perlende friskt rose til, som smagte dejligt.

Især den bagte jordskok med urtecreme og rasp var lækker, men også den stegte polenta med Baccalau var smagfuld. Polpette in umido, som er en kødbolle i tomatsauce, var i alt sin enkelthed rigtig skøn.

Det eneste jeg måske syntes var lidt kedeligt var prosciuttoen, som virkede lidt ordinær, og pæretærten, som var ekstrem kold og en anelse tør. Men efter en dejlig aften kom vi af med 540 kr. som må siges at være i orden, for en dejlig oplevelse.  Alt i alt en skøn stemning og en skøn oplevelse, og jeg ville til enhver tid anbefale dette lille sted på indre Nørrebro.