5 nemme snacks til ulvetimen
Ulvetimen herhjemme kan tit være ret hektisk som den sikkert også er i stort set alle børnefamilier. Ungerne er trætte og sultne og de voksne ligeså:-) Ofte ender vi med at spise i etaper da de forskellige aldre bliver sultne i forskellige tempi. Ikke så fedt og ikke særlig holdbart for mig der producerer mad og snacks i et væk. Grøntsagsstave har altid fungeret godt herhjemme og blevet spist i stor stil ved 17-tiden, enten foran fjernsynet eller ved når der tegnes eller laves andet kreativt. Den mindste af mine er dog ikke særlig pjattet med grøntsagsstave, og for at det ikke altid skal ende i figenstænger, så kommer der her et bud på nogle lækre snacks til Ulvetimen.
Kål eller anden grøntsag med sesam/nødde dip
Dadler i kakao
Soyamandler
De klassiske sprøde rugbrøds stænger
ostehaps med oliven
Husk dog på at soyamandlerne ikke skal gives til børn under 3 år.
Opskrift
Det skal du bruge
1 håndfuld dadler uden sten (køb dem evt. færdige vendt i kakao)
2 spsk. kakaopulver
1 håndfuld mandler
3 spsk soya
En rest ost (jeg brugte en rest Manchego) men brug det du har eller bedst kan lide.
udstenede oliven
En rest rugbrød
olie
salt
En stump kål eller anden grøntsag du har i køleskabet
Sesamnøddedip:
1 spsk. agavesirup
3 spsk. soya
1 håndfuld sesamfrø ristede
1 håndfuld mandler
1/2 citron saften
1 fed hvidløg
1 dl god oliven olie
vand efter behov
1/2 tsk tahin
Sådan gør du
Dadlerne har du enten købt vendt i kakao, eller også kommer du kakaopulver i en frysepose og de udstenede dadler ned i slår en knude på og ryster dem godt rundt. Så er de klar til servering
Mandlerne kommer du på en lille pande og kommer soyaen ved. Kog det op og skru helt ned for varmen og vend det rundt til mandlerne er dækket af soya og den ligesom er tørret ind på mandlerne. Så er de klar til servering. Pas på de er vanedannende. Og super gode til de voksne serveret til en fredags øl.
Skær osten i små firkanter og sæt dem sammen med en oliven med en tandstik. Mums så er de klar til servering.
Rugbrødet skæres i lange stave, og kommes på bagepapir i ovnen med olie og salt, bages ved 180 grader i ca 15 min. Klar til servering, men pas på de forsvinder hurtigt.
Kålen eller hvilken grøntsag du har valgt skæres i store chunks så dippen bliver på:-)
Alle ingredienserne til dippen blendes kraftigt til en passende konsistens. Vandet bruges til at supplere hvis den bliver for tyk. Lækker dip og kan bruges til stort set alle grøntsager. Prøv også at blancher nogle broccoli hoveder til.