æblesmør
Hvad gør vi med alle de æbler. Der er mange nedfaldsæbler eller bare æbler der er stødt eller som bare ikke bliver spist fordi de ikke er “perfekte”.
Her er en perfekt opskrift at bruge dem til. og det smager herligt på en nybagt bolle, ovenpå yougurthen, eller måske i lagkagen. Prøv dig frem du vil ikke fortryde det.
Opskrift
Det skal du bruge
800 g æbler
2,5 dl vand
150 g rørsukker
50 g brun farin eller moscuvado sukker
1 citron saft og skal
1/2 tsk vanilie pulver
1/2 tsk kardemomme
1 stang kanel
2 cm revet ingefær
Sådan gør du
Klargør æblerne. Skræl dem og skær dem i passende stykker. Kom sukkeret i gryden sammen med den revne citronskal og krydderierne. Lad sukkeret langsomt smelte og karamellisere let. Kom æblerne ved sammen med ingefæren og citronsaften. Rør godt rundt. Kom vandet ved og sæt låg på. lad det stå og simre i ca 1 time. Husk at rør i det en gang imellem. når det hele er klart lysebrunt, tages kanelstangen op. Det hele blendes med den stavblender godt igennem til en klar og lind masse. Derefter koges det hele igennem i yderligere 30-60 minutter indtil konsistensen er som en marmelade. Smag evt til med lidt salt, det fremhæver smagen.