, ,

Græskar risotto med bagt laks og stegte svampe

Jeg elsker risotto. I alle afskygninger, og på denne årstid er det oplagt at lave en udgave med græskar, de er rimelig billige, rækker langt og har en dejlig sødmefuld smag og en fantastisk farve. Her serveret med bagt laks og stegte svampe med majs.

Opskrift

4

Det skal du bruge

350 g aborio risotto ris

1 l hønsebouillon og ekstra væske til at spæde op med

1/4 dl æblecidereddike

1 løg

2 fed hvidløg

1/4 græskar hokaido eller lignende eller hvad du lige har

salt

peber

2 håndfulde revet parmesan ost

1 side laks af ca 600g

olie

citronsaft

salt

peber

250 g svampe dem du lige kan lide eller har

2 majskolber

olie

1 klat smør

salt

peber

evt. 1 spsk. gastrik

Sådan gør du

Klargør laksen. Kom den i et fad med olie, citronsaft salt og peber. Bag den i ovnen ved 200 grader i ca 20-30 min alt efter størrelse.

Skær løget i små tern og sauter det i en tykbundet gryde med olie. Kom risene ved og sauter til de er klar. Kom det finthakkede hvidløg ved sammen med græskarret skåret i små tern. Sauter i et par minutter og kom derefter æblecidereddiken ved. Sauter i yderligere et par minutter. Kom derefter væsken på lidt af gangen under omrøring. Risene skal ca. simre i 20 min. De skal være våde og en lind konsistens. Tilsidst inden servering røres parmesan osten i og der smages til med salt og peber.

Klargør svampene, og skær majskornene af majskolben. Varm en pande godt op med halv olie halv smør. Rist svampene godt af og kom så majsene på, sauter godt og smag til med salt, peber og evt. gastrik.

Server den bløde gyldne risotto med den bagte laks og de ristede svampe og majs. Drys gerne med grønt, evt. persille eller hakket grønkål. Del den gerne med familie eller venner på en dejlig efterårsdag som i dag.