, ,

Græske kødboller med myntedressing, græsk salat og quinoa/bulgur

Græske kødboller, eller mere græsk Keftedes. Smager skønt, er børnevenligt, og kan spises med fingrene. De kunne også laves med lammekød, men lige idag turde jeg ikke udfordre ungerne yderligere:-)

Opskrift

304

Det skal du bruge

400 g hk. oksekød eller lammekød

1 fed hvidløg

1 håndfuld mynte

1 håndfuld persille

1/2 tsk cayennepeber

1 tsk salt

1 dl havregryn

1 håndfuld mandler

1 tsk paprika

2 æg

4 spsk. ketchup eller tomatpure

yogurth

1 håndfuld persille

1 håndfuld mynte

1/2 citron saften heraf

2 fed hvidløg

salt

peber

4 store tomater

1 agurk

2 peberfrugter

1 glas kalamata oliven

1 bøtte eller blok feta ost

olivenolie

salt

peber

2 dl bulgur gerne fuldkorns

2 dl quinoa (gerne blandet rød/sort/hvid det er så flot, men brug det du har)

8 dl vand

1 tsk. salt

Sådan gør du

Start med at røre farsen. Kom det hakkede kød i en skål med salten. Blend alle de øvrige ingredienser undtagen ketchup og æg i en minihakker og blend det til det er næsten helt fint. Kom det ned til kødet og rør farsen sej. Kom derefter æggene og ketchuppen/tomatpureen i og rør den ensartet. Hvil mens du laver myntedressingen. Til dressingen kommes yogurthen i en skål. Den røres med citronsaft, salt og peber. Tag persillen og mynten og skyl den og hak den fint. Kom krydderurterne i dressingen og smag til og stil på køl indtil brug.

Kom nu bulguren og quinoaen i en gryde med vandet og salten bring det i kog og lad det koge ved svag varme i ca 15 min. Lad stå og hvile indtil servering.

Tril nu farsen til passende størrelse kødboller og læg dem på en bageplade og bag dem i ovnen ved 230 grader i ca 15-20 min afhængig af størrelsen.

Lav imens den græske salat. Skyl grøntsagerne og skær dem i passende stykker og kom det i en skål, smuldrer nu fetaosten udover og drys med oliven, olivenolie, salt og peber. Server nu hele baduljen for din sultne familie eller venner.