prøv også med dit eget fyld, men tag udgangspunkt i løgene.

, ,

pissaladiere-fransk løgpizza

Efteråret er kommet og det rusker rigtigt idag, når vejret er sådan får jeg sådan lyst til lidt tungere, lidt mere salt og lidt federe mad. Køleskabet er nogenlunde tomt, men der ligger altid nogle løg og hvidløg og triller rundt i bunden. Jeg kan faktisk rigtig godt lide løg. både de syltede, de bløde, de friske og de sprøde(ristede løg.-)). altså løg i alle afskygninger.

løg er billigt og noget man næsten altid har, så derfor blev det idag til denne lækre lille franske løgpizza A La Ulvetimemad, nemlig med friske kantareller som netop er i sæson NU.

Opskrift

30 min1-41 stor pizza

Det skal du bruge

pizzadej enten hjemmelavet eller køb dig til nem version

2 store løg blandet rødløg og shittaer

2 fed hvidløg

1 tsk timian

200 g kantareller

100 g smør

1/2 glas oliven, gerne taggiaschi uden sten

salt

peber

Sådan gør du

Enten har du lavet dejen selv, eller også har du snydt og det er også ok, det gør jeg også når det skal gå stærkt.

Udrul dejen tyndt og lad den stå at hvile mens du laver fyldet.

skær løg i halve ringe og hvidløget finthakkes.

orden kantarellerne forsigtigt med en bagepensel og skær evt de største ud i halve.

kom smørret på en pande og sauter løg og hvidløg mørt og tilsæt timian, salt og peber og lad det karamellisere.

fordel det jævnt over pizzaen.

steg nu kantarellerne ved høj varme til de har fået farve, kom salt og peber på.

fordel dem jævnt over pizzaen.

kom til sidst de små oliven på med generøs hånd.

bag i ovnen ved 250 grader i ca 8 min eller til den ser sprød og lækker ud.

Spis den sammen med en lækker salat, eller kom den med i madpakken næste dag sammen med nogle grøntsagsstænger.