, , ,

Sophienholm-kastanjer, klatretræ og dahliahaven

Efteråret er skønt, især som det var i lørdags med frisk vind og sol.

Derfor tog jeg min lillebror og ungerne med på Sophienholm.

Jeg elsker dette sted. og har været der flere gange, enten på museet, cafeen, eller bare at gå en tur i haven.

Vi besøgte ikke museet denne gang, som ellers også er ganske fint og med skiftende udstillinger. Men denne dag var for ungerne og de ville samle kastanjer.

Vi fik samlet to store skåle fuld. Og fik også duftet og kigget på de smukke blomster i Dahlia haven. Der er en rutchebane og et klatretræ som ungerne elsker. Og så er det labyrinten. Det er i det hele taget et fint sted at tage hen både med og uden børn. Hvadenten man gerne vil have frisk luft, se på noget kønt, løbe op og ned ad bakker, samle kastanjer,klatre i træer, se på kunst eller spise en god frokost eller drikke varm kakao, så er dette et dejligt lille sted, som jeg varmt kan anbefale.

Efter den skønne tur, gik vi hjem og hyggede og lavede kastanjeedderkopper.

Til dem skal du bruge:

kastanjer

tændstikker

noget spidst at lave huller med

garn

Find en fin kastanje, lave ca 6-8 huller rundt i en ring om kastanjen, kom tændstikkerne i med svovlet ind i huller. tag noget snor eller garn og bind en knude til en af tændstikkerne. Vikkel nu snoren rundt om kastanjen op og ned og op og ned indtil du syntes den er fin. Skift evt. snor/farve under vejs.

God fornøjelse.

På sådan en dag med ruskende regn og blæst som i dag er det nok nærmere indendørs hygge med cookies der kunne friste. Og så kan man jo passende sidde og sysle med kastanjedyr.