Prøv også at lave den med hvidvin

, ,

Coq au vin

Dejlig simremad i denne kolde våde tid. Jeg elsker simremad, og glæder mig nærmest hvert år til at hive mine simregryder frem fra Le Cruiset og lade duften brede sig i hjemmet.

Ikke alle i familien er lige begejstrede for denne tunge form for mad, derfor lavede jeg idag som tilbehør både rodfrugtmos som du kan finde under denne opskrift Boeuf saute Stroganoff -simre version a la ulvetimemad

og ris, samt en knasende salat med kål, valnødder og en honningvinaigrette.

Opskrift

2 timer4

Det skal du bruge

1/2 flakse rødvin, det behøver ik være den fineste slags, men en du godt gider drikke resterne af:-)

1 hel kylling, eller alternativt en bunke lår

1 laurbærblad

2 bouillonterninger i 1/2 L vand

1 glas syltede perleløg, du kan også bruge friske, men jeg kan godt lide den syltede smag.

1 pk. bacon i tern eller strimler

1 bk. brune markchampignoner

2 fed hvidløg

3 hulerødder

50 g smør

1 dusk timian

salt

peber

evt. ris eller rodfrugter til mos.

Kål (gerne blandet)

1 håndfuld valnødder

olie

æbleeddike

2 spsk. akaciehonning

Sådan gør du

Start med at skære kyllingen op hvis ikke du har valgt lår. Kom dem i en pose med vinen og lad det marinere minimum 30 min gerne længere. Skroget det blev til overs kogte jeg en fond/bouillon på sammen med et par gulerødder, 1 løg og lidt krydderurter. Den brugte jeg til denne skønne Ramen -Japansk nuddelsuppe

Tag nu din bedste tykbundede  gryde frem og kom lidt olie i bunden. Steg nu baconen heri og skub ud til siden. Fisk nu kyllingestykkerne op af vinen og brun dem godt af. Rens svampene og skær i kvarte, skræl gulerødderne og skær i halve skiver, pil hvidløget og pres det. Kom så svampe, hvidløg og gulerødderne og laurbærbladet i og sauter. Kom timian på, sammen med perleløgene. Kom så vinen og bouillonen ved. Kom låg på og lad det simre under låg i ca 1 time.

Imellemtiden kan du koge ris, lave rodfrugtmos eller denne salat:

Kål skåret i strimler, drys med hakkede valnødder og rør 1 del olie med 1/3 del æbleeddike og 2 spsk honning med salt og peber og kom over. Server til.

Når kødet er mørt, smages retten til med salt, peber og smørret.